Hvad kan vi hjælpe med?

Velfærdsteknologi på Torsbo

Juni 2013 gik projektet CarePlan i gang på Torsbo. Projektet involverer både personale, beboere og pårørende og består i, at hver beboer får en tablet ind på stuen.

Tabletten har forskellige funktioner, som skal bruges alt efter den enkelte beboers ressourcer og interesse.

Af funktioner kan nævnes: 

Personlig kalender
Aktivitetsplan med mulighed for tilmeldning 
Meddelelsesmodul med mulighed for kommunikere med pårørende 

Her kan du læse mere om CarePlan

Udover CarePlan bliver der brugt spil og Youtube sammen med beboerne.

Pacojet

På Torsbo har vi mulighed for at servere en god, appetitlig og ikke mindst ernæringsrigtig pureret kost til de beboere der har tygge-synkebesvær. Alle retter er lavet fra bunden og uden tilsætningstoffer. Vi producerer vores purerede kost via en maskine ved navn Pacojet. 

Maskinen mikropurerer maden og bibeholder naturlige smage, næringstoffer og farve. Vi har hermed mulighed for at øge appetitten og sikre os, at beboerne med svær tandstatus eller lignede også får en god kost. 

Sanserum

Vi har et sanserum på afdeling A, som kan bruges af alle husets beboere. Sanserummet bruges bl.a. til at kunne vise borgeren billeder fra gamle dage, se film fra barndommen eller blot kigge på natur, en sejltur eller en cykeltur alt efter borgerens interesse. 

Sanserummet er indrettet således, at der kan sidde op til flere beboere på en gang. Det er bl.a. blevet brugt som minibiograf, hvor der er vist billeder fra forskellige ture, til at se Melodi Grand Prix, m.m.
Sanserummet har også en sansestol med musik, hvor borgeren kan få ro.

TV Ishøj filmede sanserummet i februar 2018 - https://youtu.be/UkRh5x2NLK8

 

Kontakt

Plejehjemmet Torsbo

Køgevej 220
2635 Ishøj

40590@ishoj.dk

Tlf. 43574303

Senest opdateret 23. januar 2019